HOUT IMPREGNEREN

Hout impregneren; wel of niet doen?

Is het nodig ja of nee?

Het impregneren van hout

Laten we allereerst beginnen met wat impregneren precies is. De letterlijke betekenis is "het doordrenken van een poreuze vaste stof om deze te verduurzamen, vochtwerend te maken ofwel onbrandbaar te maken". Met impregneren breng je dus een beschermlaag aan die beschermd tegen invloeden van buitenaf.

Het impregneermiddel is om het Douglas hout, wat wij ook gebruiken, te verduurzamen. Je maakt het waterafstotend en het gaat zo'n 5 keer langer mee dan normaal. Het impregneren van hout is de afgelopen jaren een stuk milieuvriendelijker geworden. Of het nodig is om het hout te impregneren? Voor onze containerombouwen adviseren wij in ieder geval om de deksel te impregneren.

EEN CONTAINEROMBOUW?

Bewerkt of onbewerkt?

Voor Douglas is het een keuze van wel of niet

Bij Douglas hout heb je de keuze om het hout te behandelen of niet. Onbehandeld hout zal ongeveer 10 tot 15 jaar meegaan. Na verloop van tijd kan het hout gaan schimmelen, vervormen of scheuren vertonen. Door het hout te impregneren maak je het hout bestand tegen water en schimmel en voorkom je mos en alg op het hout.

123containerombouw

De voordelen van geïmpregneerd hout

Impregneren is een manier om je hout te verduurzamen. Door de behandeling met chemicaliën wordt het hout uitstekend beschermd tegen aantasting van externe invloeden. Het hout kun je herkennen aan een groene gloed. Dit is de meest duurzame variant.

 

Douglas hout is bij uitstek geschikt om te impregneren. Vooral omdat dit hout het meest wordt gebruikt voor de Nederlandse tuinen en daarmee veel wordt blootgesteld aan de zogenoemde externe factoren. Het hout kan dus wel een extra beschermlaagje gebruiken.

Behoud van het hout

Originele kleur van Douglas behouden

Om de warme, originele kleur van het Douglas hout te behouden, dan kun je dit het beste doen met olie op basis van terpentine. Deze olie zal diep in het hout trekken en de houtnerf accentueren. Nadeel van olie is wel dat je het iedere 2 tot 3 jaar moet onderhouden.

Wil je liever wat minder onderhoud? Gebruik dan beits op waterbasis. Vaak is deze beits licht dekkend waardoor je het een andere tint kunt geven en tegelijkertijd het hout beschermd. Belangrijk hierbij is wel dat je het hout impregneert en het iedere 6 tot 8 jaar onderhoudt.

Twijfel je wat bij jou past?

Laat ons je adviseren

Wij hebben jaren ervaring met allerlei soorten containerombouwen van Douglas hout. Zwart, blank, geschilderd, geïmpregneerd of zelfs volledig op maat. Wij hebben het al eens gemaakt.

Dus twijfel je heel erg over of je Douglas hout wilt impregneren of niet en in welke vorm? Laat ons je dan adviseren over de mogelijkheden. Je kunt het impregneren ook aan ons overlaten. Wij doen niet meer dan nodig is. Daarom doen wij alleen de bovendeksel, omdat die het meest aan de weersinvloeden wordt blootgesteld.

Begin direct met het configureren van jouw ombouw

Wij hebben een tool ontwikkeld om het samenstellen van een standaard containerombouw erg makkelijk en duidelijk te maken. Stel nu jouw ombouw samen via onze configurator.

BEKIJK ALLE MODELLEN

Verberg lelijke containers met een mooie houten behuizing

Je hoeft nooit meer tegen lelijke containers aan te kijken met een ombouw voor containers. Dankzij de houten behuizing van 123containerombouw verberg je containers in jouw voor- of achtertuin. Tegelijkertijd decoreer je jouw tuin en geniet je van vele andere voordelen.

Nette, strakke aanblik

Weg met die lelijke containers die in het zicht staan. Voortaan kijk je tegen een nette strakke aanblik van een mooie houten behuizing.

Gemakkelijk te verplaatsen

Bij 123containerombouw kunnen wij (indien gewenst) ervoor zorgen dat de houten behuizing makkelijk te verplaatsen is.

Als bouwpakket

Ben je zelf een beetje handig? Bestel dan een houten behuizing bij 123containerombouw als bouwpakket om deze zelf in elkaar te zetten.

Met montage

Wil je liever volledige ontzorging? Wij bezorgen en monteren jouw houten behuizing op de plek waar jij hem wilt hebben.

Geen vieze geurtjes meer

Dankzij het gesloten systeem van de houten behuizing zijn vieze geurtjes verleden tijd. Net als ratten, muizen en ander ongedierte.

De ombouw zoals jij ‘m wenst!

Of het nu om één kliko, meerdere kliko's, een BBQ of kruiwagen gaat, bij 123containerombouw regelen wij het op maat.

Bekijk onze modellen