DOUGLAS HOUT EN HET ONDERHOUD

Wat is Douglas hout en hoe onderhoud je het?

Het meest gekozen houtsoort van Nederland

Sterk, duurzaam en budgetvriendelijk Douglas hout

Douglas hout is niet meer weg te denken uit de Nederlandse tuinen. Je ziet ze terug als veranda, vlonder, schutting of als containerombouw. Deze naaldboom komt uit Noordwest-Europa en is van nature goed bestand tegen zware weersomstandigheden en is relatief duurzaam. Dit omdat de bomen snel terug kunnen groeien, mits er weer bomen worden geplant.

Je herkent Douglas aan zijn warme, oranje kleur. Het is een veelzijdige houtsoort die je zelf goed kunt behandelen. Je kunt het van nature laten vergrijzen of het hout (laten) schilderen in een kleur naar wens. Nu je weet wat Douglas hout is, nemen we je graag mee in hoe je Douglas onderhoudt en behoudt.

DE VOORDELEN

Bewerkt of onbewerkt?

Voor Douglas is het een keuze van wel of niet

Bij Douglas hout heb je de keuze om het hout te behandelen of niet. Onbehandeld hout zal ongeveer 10 tot 15 jaar meegaan. Na verloop van tijd kan het hout gaan schimmelen, vervormen of scheuren vertonen. Douglas hout vergrijst ook na verloop van tijd van oranje naar een zilvergrijze tint. Wanneer je Douglas gaat behandelen kun je het hout grotendeels beschermen.

123containerombouw

De voordelen van behandeld hout

Door het Douglas hout te behandelen, profiteer je van een aantal voordelen. De levensduur van het hout verleng je met een aantal jaren en het wordt beschermd tegen scheuren, schimmel en vervormen. Daarnaast wordt het hout beter bestand tegen zonlicht, vocht en houtrot.

 

Voor onze containerombouwen heb je de keuze om de deksel te impregneren. Wij beitsen of oliën de ombouwen niet in, maar we kunnen je wel wat vertellen over de verschillen. Bijvoorbeeld als je juist de kleur wilt behouden of als je minder onderhoud wilt.

Behoud van het hout

Originele kleur van Douglas behouden

Om de warme, originele kleur van het Douglas hout te behouden, dan kun je dit het beste doen met olie op basis van terpentine. Deze olie zal diep in het hout trekken en de houtnerf accentueren. Nadeel van olie is wel dat je het iedere 2 tot 3 jaar moet onderhouden.

Wil je liever wat minder onderhoud? Gebruik dan beits op waterbasis. Vaak is deze beits licht dekkend waardoor je het een andere tint kunt geven en tegelijkertijd het hout beschermd. Belangrijk hierbij is wel dat je het hout impregneert en het iedere 6 tot 8 jaar onderhoudt.

Twijfel je wat bij jou past?

Laat ons je adviseren

Wij hebben jaren ervaring met allerlei soorten containerombouwen van Douglas hout. Zwart, blank, breed, smal of zelfs volledig op maat. Wij hebben het al eens gemaakt

Dus twijfel je heel erg over of je Douglas hout wilt behandelen of niet en in welke vorm? Laat ons je dan adviseren over de mogelijkheden. Standaard heb je bij ons de keuze uit blank en zwart, omdat dit over het algemeen het meest gekozen wordt.

Begin direct met het configureren van jouw ombouw

Wij hebben een tool ontwikkeld om het samenstellen van een standaard containerombouw erg makkelijk en duidelijk te maken. Stel nu jouw ombouw samen via onze configurator.

BEKIJK ALLE MODELLEN

Verberg lelijke containers met een mooie houten behuizing

Je hoeft nooit meer tegen lelijke containers aan te kijken met een ombouw voor containers. Dankzij de houten behuizing van 123containerombouw verberg je containers in jouw voor- of achtertuin. Tegelijkertijd decoreer je jouw tuin en geniet je van vele andere voordelen.

Nette, strakke aanblik

Weg met die lelijke containers die in het zicht staan. Voortaan kijk je tegen een nette strakke aanblik van een mooie houten behuizing.

Gemakkelijk te verplaatsen

Bij 123containerombouw kunnen wij (indien gewenst) ervoor zorgen dat de houten behuizing makkelijk te verplaatsen is.

Als bouwpakket

Ben je zelf een beetje handig? Bestel dan een houten behuizing bij 123containerombouw als bouwpakket om deze zelf in elkaar te zetten.

Met montage

Wil je liever volledige ontzorging? Wij bezorgen en monteren jouw houten behuizing op de plek waar jij hem wilt hebben.

Geen vieze geurtjes meer

Dankzij het gesloten systeem van de houten behuizing zijn vieze geurtjes verleden tijd. Net als ratten, muizen en ander ongedierte.

De ombouw zoals jij ‘m wenst!

Of het nu om één kliko, meerdere kliko's, een BBQ of kruiwagen gaat, bij 123containerombouw regelen wij het op maat.

Bekijk onze modellen