Veel gestelde vragen

123containerombouw

Altijd een passend antwoord op jouw vraag over containers

We kunnen ons voorstellen dat je met een aantal vragen zit. Daarom hebben we een selectie gemaakt van de meest voorkomende vragen die ons zijn gesteld.

Hopelijk staat jouw vragen er tussen. Mocht dat niet zo zijn, neem dan gerust contact met ons op. Op meerdere momenten werken wij de meest gestelde vragen bij. Wellicht dat jouw vraag er dan na een tijdje tussen zal staan waar wij anderen weer mee kunnen helpen.

Algemeen

Wat zijn de betaalmogelijkheden?

Je kunt in onze webshop via iDeal, PayPal, Visa, MasterCard en Klarna (achteraf betalen) betalen.

Hoe gaat het bestellen in zijn werking?

Na het doorlopen van het bestelproces krijg je een orderbevestiging in de mail. We houden je op de hoogte wanneer de containerombouw klaar is voor aflevering. Vaak is dit mogelijk binnen 2 weken. Voor bezorging brengen wij een bedrag in rekening. Wanneer bekend is wanneer wij kunnen leveren, dan maken we een afspraak voor levering met jou. Het is daarom belangrijk dat jouw telefoonnummer en e-mailadres correct zijn. Wanneer dit niet het geval is, kunnen wij je wellicht niet goed bereiken en kunnen we niet afleveren.

De deuren / kleppen van mijn containerombouw werken minder goed, hoe kan dat?

Het kan zijn dat het hout na verloop van tijd gaat werken. Dat betekent dat het krimpt of juist gaat uitzetten. Dit is een natuurlijk proces waar wij bij 123containerombouw geen invloed op hebben. Het kan zijn dat de deuren en / of kleppen hierdoor op den duur wat minder goed gaan werken. Wil je hier advies over, neem dan contact met ons op.

Wie is 123containerombouw?

Wij maken al sinds enkele jaren houten behuizingen voor containers. Hierbij houden we rekening met de wensen van de klant en de omgeving waarin het komt te staan. 123containerombouw biedt volledige ontzorging bij het maken en aflevering van de containerombouw. Of dit nu voor één kliko, meerdere kliko's, een BBQ of een kruiwagen is. Wij maken iedere containerombouw volledig op maat met de beste kwaliteit hout.

Maken jullie ook een ombouw voor containers op maat?

Zeker. Mocht je er met de configurator of de standaard maat er niet uitkomen en wil je een ombouw op maat? Neem dan contact met ons op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Welke afmeting is de containerombouw?

Wij bouwen een standaard containerombouw rondom een kliko van 240 liter. Er is zijn maar weinig gemeente in Nederland die een afwijkend formaat hanteren. Bijvoorbeeld de gemeente van Almere. Woon je in deze gemeente, dan heb je een containerombouw op maat nodig.

Verzending

Welke kosten zijn er verbonden aan bezorging?

De bezorgkosten worden berekend aan de hand van het soort ombouw dat je bij ons besteld. Dit omdat wij alle containerombouwen volledig gemonteerd afleveren. Wanneer je de configuratie voltooid en je ombouw in het winkelwagen doet, berekent de webshop wat de bezorgkosten zijn voor jouw ombouw. De bezorging verloopt via het transportbedrijf RBTC. Bij hen heb je de mogelijkheid om aan te geven of je een uur voor aflevering gebeld wilt worden. Zo hoef je niet de hele dag thuis te blijven. We raden je aan om een boedelbak of aanhanger te huren om jouw bestelling af te halen. In veel gevallen is dit goedkoper dan bezorging.

Moet ik thuis zijn voor aflevering van de containerombouw?

Wanneer wij de containerombouw bij jou afleveren, is het van belang dat jij of iemand anders aanwezig is om de ombouw in ontvangst te nemen. Diegene zal een handtekening moeten zetten voor goed ontvangt. Wij leveren de containerombouw tot aan de eerste deur van de begane grond. De bezorging verloopt via het transportbedrijf RBTC. Jouw containerombouw wordt volledig gemonteerd bij jou afgeleverd. Bij hen heb je de mogelijkheid om aan te geven of je een uur voor aflevering gebeld wilt worden. Zo hoef je niet de hele dag thuis te blijven. Je zult de ombouw zelf op de goede plek moeten zetten.

Kan ik mijn containerombouw afhalen?

Zeker, kan dat! Wij raden het in sommige gevallen zelfs aan, want het kan aardig in de kosten lopen bij de grotere containerombouwen. Het huren van een boedelbak of goede aanhanger is dan goedkoper en sneller.

Garantie en retourneren

Wanneer vervalt mijn garantie?

Wanneer je de containerombouw zelf hebt verplaatst naar een niet-vlakke ondergrond (dus niet waterpas), is goede werking van het materiaal niet meer mogelijk en kunnen we niet garanderen dat de ombouw zijn kwaliteit lang behoudt. Wanneer je geen goed onderhoud pleegt, vervalt de garantie. Zie hiervoor het kopje 'onderhoud'. Wij kunnen niets doen aan verrotting van het hout. Dit kun je zelf voorkomen door op tijd te beitsen. Ten slotte vervalt jouw garantie op de gasveer wanneer deze niet op de juiste wijze wordt gebruikt. Dit is namelijk een gevoelig systeem.

Kan ik mijn containerombouw retourneren?

Alle containerombouwen maken wij volledig op maat. Daarom is het niet mogelijk om de ombouw te retourneren. Mocht er iets niet goed zijn, laat het ons dan vooral weten.

Heb ik garantie op mijn containerombouw?

Mocht de containerombouw binnen 2 maanden na aflevering een gebrek vertonen dan verzoeken we je dat meteen aan ons te melden. Dan kunnen wij jouw containerombouw herstellen volgens de garantie. Dit doen wij binnen 30 dagen na het melden.

Montage

Moet ik mijn containerombouw zelf monteren?

Nee, in principe hoef je dat niet zelf te doen. Tenzij je natuurlijk zelf handig bent, dan scheelt je dat in de aanschafprijs en bezorgkosten van de containerombouw. Als je het niet als bouwpakket bestelt, dan zorgen wij ervoor dat jouw containerombouw volledig gemonteerd afgeleverd wordt bij jou op locatie. Houd hierbij wel rekening met de bezorgkosten. Afhalen is goedkoper.

Krijg ik een handleiding bij het bouwpakket?

Wij kunnen helaas niet voor ieder systeem een handleiding op maat aanbieden. Dit omdat iedere containerombouw uniek is in zijn soort.

Onderhoud

Wat is beits?

Beits kun je vergelijken met verf, maar is in tegenstelling tot verf een transparante laag die (gedeeltelijk) doordringt tot het hout. Het verlengt de levensduur van het hout, omdat het licht vochtafstotend is en goed afneembaar. Het nadeel is wel, omdat het geen dichtende laag is, dat andere vloeistoffen nog wel in het hout kunnen trekken. Beits is zowel kleurloos als in kleur verkrijgbaar.

Hoe vaak moet ik de containerombouw beitsen?

Dit hoeft niet jaarlijks. Beitsen kan om de 2 á 3 jaar, afhankelijk van wat je zelf mooi vindt. Wacht wel tot het hout tot in de kern helemaal droog is, bijvoorbeeld in de zomer.

Kan ik mijn containerombouw schilderen?

In principe is het mogelijk om de containerombouw te schilderen in een andere kleur als je dat wilt. We raden wel aan rekening te houden met krimp en uitzet van het hout. Wanneer dit gebeurt, kan het invloed hebben op het schilderwerk. Als je een andere kleur wenst, is het verstandiger om te kiezen voor een type beits in een bepaalde kleur. Met beits verleng je tevens de levensduur van de ombouw.

Hoe kan ik mijn containerombouw onderhouden?

Wij maken gebruik van Douglas hout bij onze containerombouw. Dit zal natuurlijk gaan vergrijzen, maar vereist verder geen onderhoud. Het is wel aan te raden om op den duur een coating van nano aan te brengen om de levensduur te verlengen. Voor de gasveren raden we het aan deze één keer in het jaar in te spuiten met WD40.

Wat is een coating van nano?

Een coating van nano is een natuurlijke behandeling die het hout bescherming biedt. Je kunt het vergelijken met een laklaag, maar dan zonder de glans. Het is een onzichtbare beschermlaag waardoor het hout water, vuil en vetafstotend wordt. Daarnaast weert het de groei van algen en mossen. Het is de meest milieuvriendelijke manier om het hout te beschermen.